Kolde citronpandekager

Kolde Citronpandekager

Kolde Citronpandekager

Nytårsdesserten fra 2013/2014 fortjener simpelthen et indlæg på bagenymfen, selvom det ikke er en decideret bageopskrift. Jeg har dog valgt at inkludere den alligevel, da man trods alt skal bage pandekagerne, og desserten smager så godt og er så  let at lave, at I alle bør prøve den på et tidspunkt, hvor I fx skal have gæster til spisning, men tiden er knap, og I har behov for en dessert, som kan forberedes i skridt dage i forvejen og kun kræver få manøvrer på dagen.

Kolde Citronpandekager

Kolde Citronpandekager

Opskrift: Kolde Citronpandekager (Ca. 8-10 stk)

Ingredienser, Pandekagedej: 100 g mel, 65 g sukker, 3 store æg, 50 g smeltet smør, 1 tsk fintrevet, frisk ingefær, 0,25 L mælk

Ingredienser, Chokoladecreme: 2 bl husblas, 150 g god, hvid chokolade, 0,25 L piskefløde, fintrevet skal af 1,5 vasket, økologisk citron

Ingredienser, Citronconfit: 2 citroner, 0,5 stang vanilje, 100 g sukker, 4 spsk vand, 1,5 tisk majsstivelse + lidt vand (til at jævne med)

Ingredienser, Karamelpynt: 100 g flormeles

Kolde Citronpandekager

Kolde Citronpandekager

Fremgangsmåde: Et par dage i forvejen:

Pandekagerne: Start med at lave pandekagedejen. Denne må gerne stå koldt en halv times tid eller mere og trække, inden pandekagerne bages. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå æggene ud i en kop og tilsæt æggene og smørret. Pisk massen ensartet. Tilsæt mælken og pisk, til mælken er absorberet. Lad dejen hvile.

Varm en stegepande op til middel til høj varme, og bag pandekagerne én for én. Opbevar pandekagerne i køleskabet med film og en pose over, indtil de skal rulles.

Chokoladecreme: Hak chokoladen meget fint. Sæt husblassen i blød i 0,5 L kold vand i 30 min. Varm i mellemtiden fløden op i en kasserolle for middel varme. Pas på, at det ikke koger. Når fløden  ryger og er tæt på kogepunktet hældes den over den finthakkede chokolade, og nu røres der, indtil chokoladen er smeltet og massen er lind. Citronskallen tilsættes. Når husblassen har ligget i blød, vrides den fri af vand og tilsættes den stadig lune chokoladeblanding. Der røres, til husblassen er smeltet og rørt ud i chokoladecremen. Hele herligheden sigtes igennem en sigte og stilles på køl min. 3 timer – gerne til næste dag.

Pisk schokoladecremen luftig med en håndmikser før brug. Smør et tyndt lag creme på hver pandekage og rul dem stramt. Læg pandekagerne i et fad med film over og opbevar dem koldt, indtil de skal anrettes på tallerkner ved servering.

Citronconfit: Top og bund skæres af citronerne. Herefter skæres skrællen af citronerne, så det bliver muligt at filetere citronerne fri af hinderne med en skarp kniv. Citronfiletterne kommes i en kasserolle med sukker, vanilje og vand, og det hele varmes op til kogepunkter. Lad confitten simre i 10 minutter, inden der gradvist tilsættes lidt maizena rørt ud i vand. Confitten skal kun liges samles – ikke tykne! Confitten stilles på køl til anretning.

Karamelpynt: Smelt flormelis i en kasserolle for middel varme, indtil der danner sig en lysebrun karamel. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.  Med en ske sættes en god klat karamel på et stykke rent bagepapir, som spredes ud med bagsiden af en ske. Fortsæt til du har 12-15 stykker. Det er en god idé at have lidt ekstra, da de let kan gå i stykker. Lad afkøle og opbevar i en bøtte med tætsluttende låg og med madpapir imellem.

Anretning: Umiddelbart før servering varmes konfitten let for svag varme. Enderne skæres af pandekagerne og hver pandekage deles med et meget skråt snit med en skarp kniv. Et par skefulde konfit danner bunden i en dyb talerken, hvorpå de to pandekagestykker anrettes og karamelpynten placeres på siden. Jeg serverede i øvrigt en god kugle vaniljeis til.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s