Tyske Zimtsternen (Kanelstjerner)

Tyske Zimtsternen

Tyske Zimtsternen

Én af de mest traditionelle julesmåkager i Tyskland, specielt i Berlin/Brandenburg, er Zimtsternen – Kanelstjerner. Denne lille stjerneformet, seje småkage med en krydret smag af kanel og sprødt, snehvidt glasur er en ligeså fast tradition som brunkagen er hos os danskere. Eftersom jeg bor i Berlin, blev jeg simpelthen nødt til at prøve at bage dem selv. Det skal siges, at man skal bevæbne sig med god tid, når man kaster sig ud i disse små lækkerbiskener. Men det er for det meste ikke noget problem i Tyskland, hvor husmødrene stadig den dag i dag har tradition for at gå hjemme. De har jo masser af tid til julebag og små sirlige småkager som disse.

Tyske Zimtsternen

Tyske Zimtsternen

Opskrift: Tyske Zimtsternen – Kanelstjerner (Ca. 60 stk.)

Ingredienser: 250 g mandler, 3 æggehvider, 1 knivspids salt, 250 + 100 g flormelis, 1 spsk stødt kanel, fintreven skal af 1 økologisk citron, 1 tsk citronsaft, 50 g maizena

Fremgangsmåde: Kværn mandlerne til mel i en foodprocessor. Pisk hviderne stive med en knivspids salt. Tag ca. 1/3 af hviderne fra i en lille skål.

Rør 250 g flormelis med de 2/3 stive æggehvider. Tilsæt mandelmel, kanel, citronskal og maizena og saml hurtigt massen til en ensartet dej. Tilsæt evt. en smule mere maizena, hvis dejen er for våd. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. Rør imellemtiden den 1/3 æggehvide med 100 g flormelis til en tyk glasur.

Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Stik nu små stjerner ud med en udstiksform og læg stjernerne på bageplader beklædt med bagepapir. Stjernerne flyder ikke ud, så de kan godt ligge tæt.

Smør et tykt lag glasur på hver enkelt stjerne. Dette gøres nemmes ved at tage stjernen i hånden og med spidsen af en kniv fordele en lille glat glasur på hvert ben. Forsøg at gøre glasurens overflade så glat som muligt.

Stil nu kagerne til tøre i minimum 2 timer. Gerne til næste dag. Dette er med til at give kagerne den seje midte, som de netop skal have.

Stjernene skal bages ved 130 grader (varmluft) i 15-18 min. Hold øje med dem, da glasuren ikke må blive gylden men skal beholde sin fine, snehvide farve (Mine fik faktisk lige 2 minutter for længe, og så bliver stjernerne gyldne)

Afkøl og spis 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s