Mormors Rabarberkage

Mormors rabarberkage_1Én af mine ynglingskager er min mormors rabarberkage. Det er en olde-kolle gammel Amo-opskrift men en ægte klassiker, som minder mig om varme sommerdage på min mormors og morfars terrasse. Jeg mener, kagen oprindeligt hed “Forårskage med rabarber og mandler”, men i min verden har den altid heddet mormors rabarberkage.

Jeg er vild med rabarber – det har jeg vidst nævnt før – og denne kage er ingen undtagelse. Kagen gør sig allerbedst med en klat creme fraise eller flødeskum til og bør nydes friskbagt. Selvfølgelig kan rabarberne skiftes ud med andre bær eller anden frugt, og min mormor har også flere gange bagt kagen med stikkelsbær sidst på sommeren, hvor rabarberne ebber ud, men stikkelsbærbuskene bugner. Det er absolut ingen skam og kan varmt anbefales 🙂

Mormors rabarberkage_3Opskriften passer til en lille bradepande. Selvom dejen syner af lidt, og den kan være svær at sprede ud til at fylde hele bradepanden, skal den nok vokse flot i højden og blive blød og svampet.

Mormors rabarberkage_2Opskrift: Mormors Rabarberkage (1 lille bradepande)

Ingredienser: 175 g smør, 3 æg, 175 g sukker, 200 g mel, 1 tsk bagepulver, 7-8 stilke rabarber, en håndfuld mandler, 2 spsk sukker (gerne tesukker).

Fremgangsmåde: Tag alle ingredienser ud ad køleskabet, så de tempereres. Tænd ovnen på 200 grader.

Stil mandlerne i blød i kogene vand. Smut dem og hak dem groft. Skyld og skær rabarberne i 2 cm lange stykker.

Rør smør og sukker smidigt. Rør æggene i ét ad gangen. Rør godt imellem hvert. Bland mel og bagepulver, og rør det i æggeblandingen. Rør mindst muligt.

Spred dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Tryk rabarberne ned i dejen og drys med sukker og mandler.

Bag kagen i 50 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s