Deirdre’s Gulerodskage

Deirdre's Gulerodskage_1Min hidtil absolut bedste opskrift er opskriften på en ægte amerikansk gulerodskage med creme cheese frosting og masser af valnødder. Uanset hvor jeg har medbragt denne kage, har den væltet kegler! Min søster ønsker sig den hvert år til sin fødselsdag, og min studiekammerat har også erklæret sin kærlighed til specielt frostingen, som han mener, han kan spise med ske! Jeg har bagt den et utal af gange, og det kommer jeg til at fortsætte med. Jeg har forsøgt med andre opskrifter på gulerodskager fra flere af mine ynglings kagebøger, men jeg konstaterer altid, at ingen slår denne opskrift. Den er og bliver intet mindre end verdens bedste gulerodskage!

Jeg vil ikke tage æren for opskriften. Jeg fik den af min værtsmor, Deirdre, i USA for 11 år siden, da jeg boede i Portland, Oregon som udvekslingsstudent. Det er nok den dag i dag den bedst tænkelige souvenir, jeg kunne tage med hjem 🙂 Opskriften var selvfølgelig med amerikanske måleenheder, så jeg konverterede den til metriske enheder, og derfor har opskriften nogle lidt skæve og fjollede mål i dag. Desuden har jeg reduceret mængden af olie en smule og tilføjet citron til frostingen, så helt identisk er den ikke.

Deirdre's Gulerodskage_2Selvfølgelig skulle gulerodskagen også indgå som en del af lørdagens kagebord – Andet ville være forkert og en skam. Og jeg høstede sørme også mange roser for kagen både på dagen og af dem, som var så heldige at få rester dagen efter.

Kagen tager sig helt klart flottest ud som en “layer cake” bagt i en springform indhyllet i frosting og med hakkede valnødder på toppen. Men jeg har også nogle gange bagt den i en lille bradepande uden et lag frosting i midten, men kun på toppen. Denne version er langt nemmere at transportere og smager stadig lige så skønt, men en kage må også gerne være en lækkerbisken for øjet (og næsen for den sags skyld!), så jeg foretrækker den smukke runde ogoriginale version på billedet her.

Opskrift: Deirdre’s Gulerodskage (1 springform)

Ingredienser: 4,5 dl sukker, 4 æg, 4,5 dl mel, 2 tsk kanel, 2,7 dl hakkede valnødder, 1 dl vegetabilsk olie (oprindeligt 3 dl), 2 tsk bagepulver, 1 tsk salt, 7 dl reven gulerod

Pisk æg, sukker og olie længe til det er luftigt og let. Bland mel, bagepulver, kanel og salt. Vend rundt i æggeblandingen til delvist blandet. Der må gerne stadig være mel at se. Tilsæt gulerod og valnødder og bland forsigtigt til alt er blandet godt, men rør mindst muligt.

Hældes i en smurt springform – gerne med papir i bunden og bages i ca. 60 min. ved 175 grader. Bages bundene i to springforme halveres bagetiden. Lad kagen afkøle, inden den flækkes/dele i to bunde med en stor skarp kniv.

Frosting: 4,5 dl flormelis, 50 g blødt usaltet smør, 250 g flødeost (Philladelphia 60+, en mager udgaver går ikke!) 2 tsk vaniljesukker, 3-4 spsk citronsaft, ca. 50 g hakkede valnødder til pynt.

Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen med en elpisker på høj hastighed. Pisk længe, indtil frostingen er fri af klumper.

Placer den nederste kagebund på et fad. Smør et lag frosting på og læg den øverste bund ovenpå. Smør et lag frosting på toppen af kagen og beklæd derefter siderne med frostning. Drys med valnødder og stil koldt indtil servering. Kagen bliver kun bedre af at stå et døgn.

Deirdre's Gulerodskage_3

Reklamer

2 responses

 1. Hej Katrine
  Sikken dejlig dejlig kage, der kun bliver bedre dag for dag for…..?
  Heldigvis fandt jeg ( hurtigt…..) ud af, at kagen med held kan fryses med frosting og det hele. Det blev den næsten endnu bedre af…..
  Hvis man, som jeg, ikke er ret go’ til revet grønt i dl-mål, så kan de 7 dl omsættes til 375g…….

 2. Hej med Jer.
  Jeg har fundet ud af, at hvis man ganger alt til Frosting’en med 0,8. Får man til en 200 gram flødeost.
  Eks. 250 gram flødeost ganget med 0,8 er 250*0,8=200.
  Eks. 4,5 dl flormelis bliver til 4,5*0,8=3,6 dl.
  Ja ja. Lide underlige tal. Men så passer det med en pakke flødeost. Har for i øvrigt fundet ud af, at to gange ikke er for meget. Så det altså 400 gram flødeost.
  Synes også at der skal 3 dl. olie i kagen.
  Hvorfor har du kun taget 1 dl. olie i??

  Tak for en dejlig kage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s